Dévai-Filkor Anett vagyok,

az “Egy bögre teát” megálmodója.

Az agyag iránti szerelmem 2015-óta tart, amikor is megkezdtem a tanulmányaimat a Képző és Iparművészeti Szakközépiskolában, kerámia szakon.

Egy bögre teát?

Szerettem volna, ha az alkotásaimat egy kedves gondolat öleli körül,
így született meg az “Egy bögre teát?” elnevezés, amely a csendes,
meghitt pillanatokra emlékeztet.

A történet…

 

Mikor meginvitálunk valakit egy teára, az sokkal többet foglal magában a  szomjúság oltásánál. Elkészítjük, ízesítjük, ahogyan ő szereti, majd pedig közösen, egymás társaságában elfogyasztjuk. Egy ilyen alkalom jó alapot teremt egy kellemes beszélgetéshez a nap bármely órájában.

A kerámia és a tea nekem kéz a kézben jár, a kezdetektől fogva emelkedett hangulatot éreztem, mikor az első, általam készített bögréből fogyaszthattam a gyümölcsös ízeket az iskolában.  Ezt az érzést pedig magammal hoztam, a teák iránti rajongásomat az idő teltével az ízek, illatok- és az emlékek kapcsolata növelte. Akár otthon, már a saját készleteimből, akár az utazásaim során teázgattam,általában varázslatos hangulat lengte körül ezeket a pillanatokat- ezen alkalmak értékességét juttatja eszembe ez az egyszerű kis kérdés.

A kerámiáim

Minden termék egyedi darab, külön odafigyeléssel, szeretettel, és magastüzű égetéssel (minimum 1230°C)  készülnek az óbudai műhelyünkben.

A mázak és az agyag károsanyagmentesek, a kerámiák étkezési célra alkalmasak. Mikrohullámú sütőben használhatóak, mosogatógépben moshatóak.